Kokosanki to zdecydowanie smak mojego dzieciństwa. Pamiętam jak babcia przyjeżdżała do mnie w odwiedziny i zawsze częstowała mnie tymi ciastkami. Zawsze też mogłam znaleźć kokosanki u niej w domu. Te są kruche z zewnątrz, ale delikatne, miękkie i lekko ciągnące w środku. Wielkim plusem jest to, że robi się je dosłownie w mniej niż pięć minut, a i wykonanie jest bardzo proste i na pewno każdy początkujący sobie z nimi poradzi.
Kokosanki
Przepis na
około 14 sztuk- 140 g cukru pudru
- 200 g wiórek kokosowych
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia masę wykładać łyżeczką, pozostawiając niewielkie odstępy pomiędzy ciasteczkami. Piec około 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 170°C. Wystudzić i zdjąć z blachy.
Smacznego!
Wyszły Ci idealne :)
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo! :) :)
OdpowiedzUsuń